Jag och mina barn på resande fot i livet

Resultatet

Publicerad 2009-11-29 20:29:58 i Allmänt,

Av vardagsrummet, känner mig mycket nöjd.

Skall försöka hitta en ny klädsel till soffan bara....hmmm kostar ganska mycket men det skulle sätta pricken över I ett, och med de nya tavellisterna som kommer om en vecka så blir det perfekt!

AAAAAAAAAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhhh vad jag längar efter barnen....... men i morgon kommer A och fredag kommer K & AD.
På lördag blir det julmarknad på UTÖ hoppas att det blir lite snö tilldess.

God kväll

Gårdagen

Publicerad 2009-11-29 08:48:18 i Allmänt,

blev kanske inte riktigt som jag hade planerat men vad gör det....
Jobbet som skulle utföras på morgonen gick snabbt, 15 min då det var en kabel hos kunden som hade åkt ur sitt uttag.
Badmintonen blev inte av då det pågick en turnering bara för att jag för en gångs skull inte hade bokat, suck.

Åkte istället till EM och beställde 2st tavellister till vardagsrummet så att ena väggen inte ser så tom ut. Passade också på att plantera i den sista krukan i vardagsrummet, wow vilken skillnad det blev, riktigt nöjd faktiskt.
Tänkte att jag skulle försöka att leva lite "minimalist" ett tag, det är enklare att plocka undan och att det stör en mera om det då ligger saker framme. Hmmm måste fundera på nya gardiner, vet inte riktigt vilken färg jag skall ha, förslag någon?, har lite vit/beige färg på tapeterna och mörka möbler.

Satte också upp fina advent ljusstakar igår så nu är det lite pyntat.
Aktivitet som skulle äga rum igår eftermiddag blev inte av :-( men det går flera tåg.

Middagen igår blev nybakat bröd pest/olivbröd med en grönsakspaj... Wow vilken smak upplevelse det blev.

Idag blir det återigen ett besök på vinden och slänga saker och sedan en tur till tippen.

Veckan som kommer skall det planeras för bakning till julen och kommande besök.

För att återkoppla angående min viktminskning så vet jag inte hur det har gått gällande vikten eftersom jag numera inte har någon våg men det kan inte vara så lång kvar till målet då jag inte har så mycket kvar runt magen och byxorna är stora :-) det känns bra och jag fortsätter så gott jag kan med min "power walk" dock inte lika ofta som förut men både idag och igår så har jag motionerat lite, skulle ha blivit mera om badmintonen hade blivit av.

Dags att ta tag i dagens jobb....

Ha en underbar dag!!!

12 timmars pass

Publicerad 2009-11-27 19:22:32 i Allmänt,

Näähepp dags att byta om och sätta på sig civilkläderna... jag börjar bli lite seg nu.
Men som sagt det är självförvållat men det kommer att löna sig på sikt.

I morgon bitti kl 09:00 är det en ny kund som gäller förhoppningsvis så är jag klar på 1-2 timmar, så jag får se fram imot en mycket spännande lördags kväll och badminton på dagen.

"Fredags mys"

Fredag

Publicerad 2009-11-27 13:03:08 i Allmänt,

= jobba då jag är barnlös i helgen... BUÄÄÄ men redan på måndag kommer en och till helgen kommer resten.... :-)

Spännane helg ändå blir det, det gäller ju att ha något att göra.
En sak är att fortsätta att slänga prylar hemma, ny skall hela rasket rivas nu skall hela rasket bort....

Ha nice helg!!!

Snart stundar helgen :-D

Publicerad 2009-11-26 10:30:45 i Allmänt,

Jösses vad tiden bara rusar iväg... måste komma i ordning hemma men de kruor till växterna som jag vill ha kommer inte in för än nästa år... BUÄÄÄ men jag hittar kanske andra.
Julmaten planeras för fullt, jag har bestämt mig jag skall göra egen julkorv i år.... collers va! samt mycket annat men det återkommer jag till.

Vad trött jag blir på vissa som kommer och säger att man inte skall göra "påhopp" offentligt men kan inte kan säga vad man har gjort för fel för att det var så länge sedan, varför då ens ta upp det?!?! Brukar inte säga och skriva sådant men vilket "pucko".

Idag är det "drop in fika" på skolan så självklart skall man dit.
Händer en hel del i helgen och särskild en sak som jag verkligen ser fram imot och som är lite pirrig....

Håller tummarna för K idag eftersom han har 2 prov som skall genomföras idag...

Over and out!

Wow

Publicerad 2009-11-25 13:15:59 i Allmänt,

Vilken skillnad, de gjorde ett mycket mycket bra jobb.
Och det andra var att de hade varit så proffsiga att det nästa inte var något damm alls, sååå skönt.

Före:

Efter, bedöm själva.
Har nu också ritat hur jag vill ha vardagsrummet för att få maximal effekt av växter/inredning utan att köpa allt nytt. Visst det blir en del nytt men inte så mycket.
Tycker att vardagsrummet har varit tråkigt/ trångt en längre tid, egentligen ända sedan jag köpte huset för snart 3 år sedan men nu skall det bli ändring på det!

Planering detta årets alla dagar med barnen och vad vi skall göra är nu klart, kanske inte i detalj men i det stora hela och det känns skönt och vi kommer att ha det underbart.

Puh

Publicerad 2009-11-24 17:31:45 i Personligt,

JA det kan man verkligen säga, det blev ganska stressigt i morse och ändå hade jag förberett mycket kvällen innan tyckte jag, det skulle nämligen slipas golv i vardags rummet i dag....

Skulle sätta upp plast vi ingången till vardagsrummet som jag hade förbrett, hade också en del att plocka undan också. Efter att A och jag hade matat "Stampe" gosat 2ggr och A ätit frukost så kulle jag "bara" sätta upp skyddet så att det inte skulle bli slipdamm i hela huset.

Jag klipper en lagom längd genomskinlig plast och när jag skall veckla ut den så der det konstigt ut..."var är ändarna?" efter några sekunder slog det mig att f......n rullen bestod av genomskinliga plastpåsar och inte av en plast film ......GGGGRRRR.... ja aj strunt i det jag får väl sanera hela huset när jag kommer hem.

Det blir nog bra skall ni se.

Det var den helgen det....

Publicerad 2009-11-22 21:53:16 i Allmänt,

Ja det blev en liten turbo helg i alla fall i efterhand.
Lilla A tog sprutan i fredags och jag tyckte att sköterskan var lite för våldsam och A storgrät, stackare, hem och äta glass så blev det lite bättre i alla fall.


Självklart skulle stampe också vara med men åt en morot i stället.
På kvällen var det Disco för 6 åringarna och de hade verkligen roligt, jag var där även fast jag inte är klassförälder och hjälpte till. Frågan är varför den endast är mammor och inte pappor på dessa evenemang?! men men.

Det blev ingen ridning på lördagen eftersom hon fortfarande hade ont i armen efter sprutan... men det blev mycket gos med stampe i alla fall. Hmm vad jag kommer ihåg så hade vi det bra på lördagen men vad vi gjorde är lite tveksamt, jag köpte mig en proffsmaskin till köket i alla fall :-D


Jajjemän det är jag och proffsen som använder "Kitchen Aid" den var inte billig men helt underbar att använda
A somnade på min varma bringa på kvällen.... mmm precis som när hon var liten.

Söndagen var en dag för sig... barnen fick verkligen jobba idag och wow vad dem var duktiga, kanske inte sa det tillräcklig men super tack mina älsklingar. Ja vad gjorde vi idag då jo rensade gamla flyttkartonger och slängde en himla massa junk.... Om möblerat huset och städat, bakat bröd och fixade mat till våra gäster som vi hade hos oss idag.

Jo glömde att tala om att jag var på en invignings fest i torsdags där det var dresscode "kavaj", var riktigt stilig faktiskt... och hmm det är bra om man provar kavjen först för jag kan säga att nu verkligen märks det att man har gått ner i vikt.... det är bra med skärp :-)


Nu är det läggdags.....
Sov gott!

Kanin

Publicerad 2009-11-18 14:11:25 i Allmänt,

A onekligen älskar sin kanin, dock så är hon jätte försiktig och lite reserverad och det är bra enligt zoo affären då hinner nämligen kaninen bli ännu tamare och tryggare själv och bli lugnare.

Enda böket är placeringen men vi får nog flytta om lite tror jag, men det är ett lyx problem så det tar vi sedan.

Helgens bravader

Publicerad 2009-11-18 11:46:23 i Allmänt,

Första helgen på länge utan barn...... ja vad säger man... TOMT men som sagt man behöver också egen tid så jag fixade något att göra så helgen flöt på mycket bra.

I fredags efter att jag hade jobbat med min egen firma www.futuretec.se och verkligen öste på det blev 1½ restaurang installerad = mycket bra jobbat. När detta var klart så bar det hem till Jocke för en herrmiddag med mange, wow vilken kväll, mycket mycket lyckad.

Det som var mindre roligt var att de nya ägarna vill hämta båten 08:00 på lördags morgonen.... då det var ju bara att vara kung på natten kung på dagen, men jag grejjade att vara där dock inte till 08:00 men dem var informerad av att jag kulle komma lite senare.

Lördagen bestod annars av lite fix hemma, badminton och sedan bio på kvällen, så "2012", det var okey men inte någon superhöjdare men grymma effekter.

Söndagen var en hem fixar dag och bara göra som dem kom så det blev mera fix hemma, åkte till Täby och shoppade skor & jacka till mig, kläder till A och lite andra små prylar som hon blev jätte glad över :-)

Måndag, äntligen skulle jag få hem A och en överraskning väntade på henne som vi skulle hämta och det var en kanin......... hon blev såååå glad och den är jätte mysig, bil kommer senare.

/full vecka framför mig!

Herrmiddag

Publicerad 2009-11-14 00:50:49 i Utflykt,

Så underbart trevligt, tack Jocke för den super goda maten men nu är det dags att sova

Sova gott alles!

Städa, städa

Publicerad 2009-11-11 23:34:51 i Allmänt,

Var på leverantörbesök i Stockholm idag och bläää för alla köer, är så glad att jag inte jobbar mitt i smeten.

Har sågat och fixat i mitt sovrum så att det skall bli ordning och reda och nu är det nästan klart, var tvungen att leta rätt på spikar för att spika fast lister och vipps så var den ny aktivitet som startade, nämligen städa.

Efter att A somnat så var det att stor röjja, packa ner i påsar det som skall slängas och lämnas vidare de saker som inte är mina , nu känns det verkligen bra, passar ju samtidigt på att skura också.

Känns som om jag nu har mindre saker än när jag flyttade in för 2½ år sedan... hmmm skummt.

Kanske dags att sova lite, nu har jag hittat spikarna också :-D och det finns ju en dag i morgon också.

God natt

Snart allt borta

Publicerad 2009-11-10 16:06:07 i Personligt,

Bilarna som var på landet, borta
Den andra motor cykeln, borta
Båten, borta och hämtas på lördag

Snart är det gamla livet utraderat, kanske inte helt men nästan.

In med det nya :-D livet

Farsdag middag

Publicerad 2009-11-10 14:46:39 i Allmänt,

Vilken lyckad middag det blev för mig och barnen, kött fondy med rövinsbuljong istället för en frityr olja... mumms/kocken

Lördag

Publicerad 2009-11-07 09:50:30 i Allmänt,

Och vad gör man om man vill skämma bort sina barn jo man går upp tidigt och bakar bröd till frukost.

Barnen vaknar till nygräddat bröd och man får själv beröm för att det smakar jättegott, vilken belöning.

Jag tror inte det är många pappor som gör det till sina barn men jag gör det till mina och de verkligen uppskattar det....

/Lördag med full fart

Fredag

Publicerad 2009-11-06 21:49:40 i Allmänt,

Hehe jag har fått jobbet att nynna på en sång och jag har till och med hört i korridoren "jävla Mats"
Och vilken låt är det då jo " Nu är det fredagsmys....."

Hahaha visst är man bra... och det roliga är att när jag hämtade min lilla A från fritis så vad sjöng hon på då om inte " fredagsmys"... IIIHHHHAAA

Hmmm visst påverkar vi föräldrar en hel del.

Ja livet är roligt...

Idol nästa ;-)

Snö!

Publicerad 2009-11-05 10:12:11 i Allmänt,

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt hurra!"
Mysigt.... det är underbart med snö, det blir så tyst ute snö dämpar ljudet väldigt bra.
Jag och A började planera julen lite igår, det är kul att planera och det är en del som skall fixas då jag som vanligt skall laga allt själv, sill, lax bröd m.m. men innan måste det fixas och pysslas hemma en hel del så att vi får det mysigt och inte kalt som det är nu.

Helgen börjar bli full planerad redan men självklart är det en hel del "relax" tid inplanerad också!../Kapten snö!

Gårdagen

Publicerad 2009-11-04 10:43:46 i Allmänt,

Eko eko eko är det hemma men det blir bättre om ett tag :-D
Igår så var jag och lilla A på en restaurang, det blev en Indisk och dem gjorde en special sås till min dotter som var sååå god.
Annars så hände det inte så mycket, förberedde en hel del inför jobben som jag skall utföra på min egna firma www.futuretec.se då jag har sålt till en del kunder.

Ikväll blir det att fixa lite lister och gosa lite med A, hmm måste nog kolla så att båten inte har blåst iväg!

Det har blåst som f.....n i natt och i dag.


Äntligen dagen D

Publicerad 2009-11-03 08:08:20 i Personligt,

Idag känns allt mycket bra och en av sakerna var att jag fick reda på att jag var en av vinnarna i www.matklubbens.se tävling, där jag vann en Grekisk kokbok... weeeee man är ju bäst ;-) ...

Det finns en hel del att fira idag så jag och min älskade lilla A skall ut på restaurang i kväll.

Känner mig väldigt lycklig/glad idag och det är så underbart...

Måndag igen

Publicerad 2009-11-02 10:12:17 i Utflykt,

Vilken underbar helg jag och barnen har haft!!!
Vi har varit lediga tors - söndag.
I torsdags så tog vi det lugnt bara för att förbereda fredagen till Åland.
Bakade också bröd inför resan och nu blev manitoba brödet precis som det skulle tack vara min nya köks våg.
Barnen bara vräkte i sig brödet och det får man säga är ett gott betyg.

Fredagen
Resan började hemifrån 07:50 mot Kappelskär där båten skulle avgå kl 09:00 som den också gjorde med familjen Håkansson ombord :-D
Resan över var lugn och skön där vi också åt lite medhavd risifrutti samt det nybakade brödet, det var ganska många på båten mer än vad jag trodde att det skulle vara men det var helt okey ändå!. Efter ankomst så tog vi en runda i centrum och shoppade lite nya kläder till mig och gick och småspanade i lite affärer.
Runt 1 snåret så äntrade vi mariebad som det så fyndigt heter där vi badade i ett underbart badhus med alla möjliga vatten saker, dem har till och med ett ute rum som man simmar ut till och det märktes att det var endast 2 grader varmt ute. Efter nästa 4 timmars badade så åkte vi till en tor affär där dem har allt och till min förvåning så är nästan allt dyrare där, hmm Åläningarna kanske tjänar mera? i alla fall så inköptes nya dricksglas.
Båten hem avgick 18:30 lokaltid och vi hade bokat Buffe som avnjöts direkt när vi kom ombord på båten. Alla blev supermätta. Vi var hemma runt 20:30. Detta var en mycket lyckad resa som vi garanterat kommer att göra om.

Lördagen
Var A borta och friade som födelsedag hos mormor men kom hem till middagen. Jag och K, AD och deras farmor åkte till Lidingö kyrka och besökte min mormor och morfars grav. Man känner sig lite ledsen när man kommer dit och det skall man väl göra för man tänker på dem med glädje, pappas grav hade mamma redan varit till och jag kommer att åka dit i veckan istället.

Söndagen
Var en stor dag för A då hon fyllde 6 år, vi uppvaktade henne på morgonen med tårta, presenter och sång, hon blev jätte glad för alla presenter och tårtan jag gjorde fåt henne dagen innan, självklart en prinsesstårta. Efter lunchen så bar det av till lekhuset "lekis" där vi tog i mot 6 kompisar för lek, alla hade jätteroligt och det blev mycket lyckat, skönt att ha det någon annanstans än hemma så det var värt varenda krona!. Senare kom farmor och Jocke för att fira lilla A. A beställde också middagsmaten som blev pannkakor som jag gjorde på det nyinköpta plattlägget, det var verkligen en frid att laga pannkakor på den...

Så helgen har varit mycket mycket bra!

I morgon så skall jag och A på restaurang och äta.... vi skall fira lite för vad vad det håller vi för oss själva!!!

Om

Min profilbild

Matte

Ensamstående pappa med 3st underbara barn. Hojåkning, skärgården och andra aktiviteter.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela