Jag och mina barn på resande fot i livet

Vägrar att se att vintern närmar sig med stormsteg!!!

Publicerad 2010-09-29 08:11:08 i Allmänt,

Därför blir det grillen idag med hemgjord potatissallad.... vägrar ge mig, sommar mat...Visst ser det UNDERBART gott ut!!!

I morse plingade det till i nya bilen och hmmm vad var det tänkte jag och det visade sig att bilen larmar när det är kallare än 4 grader... så ännu ett bevis på vinterns ankomst!!!

Fick värsta tokrycket igår och gick igenom alla papper hemma och satte in några i pärmar och resten till soporna, nu måste här röjas....

Då var hösten här!!!

Publicerad 2010-09-28 08:01:44 i Personligt,

Såg höstens första morgonfrost idag


Så vad säger man "Winter here it comes" och det är nu man skall mysa i soffan med ljust, öppen brasa med ost och kex....

Helg igen :-)

Publicerad 2010-09-24 16:04:38 i Allmänt,

Visst är det underbart när allt flyter på, allt går så bra...
Är det fel att säga "livet leker"? eller får man bara surt äta upp det? nej då, man måste se positivt på saker och ge sig beröm, när gav du dig själv en klapp på axeln och sa att "fan bra jobbat"? jag gjorde det idag i alla fall...

Var ute och gick en PW på lunchen i 20min ååå gud vilket underbart väder och det får en verkligen att längta ut till skärgården och det är precis vad som gäller nästa helg och smhi säger just nu att det blir ockey väder... hoppas, hoppas.

Har ett mission som skall genomföras inom kort och det är att göra suschi hemma.... såååå gott och dyrt, det är lika bra att prova själv och eftersom man är lite händig skall väl detta inte vara någon konst? det återstår att se.
.


Lovar att jag kommer rapportera resultatet

Alla som vill ta åt sig vill jag önska en trevlig helg!!!

Tack för en underbar helg!

Publicerad 2010-09-23 08:43:52 i Utflykt,

Vi hade det kanon på Utö, god mat och mycket trevligt sällskap ockey det regnade på vägen ut men vad gör det.


Nu är det bevisat att jag trivs BÄST i skärgården, skärgården är verkligen mitt liv!

Tack ännu en gång för en mycket trevlig helg!!!

/MM = Matros Matte

Ont i magen

Publicerad 2010-09-22 09:36:15 i Allmänt,

Fick jag igår, asså riktigt ont funderade på om det var något som jag hade ätit men nopp kom inte på något alls.

Men idag så tror jag mig veta vad det kan vara, svalde en plommonkärna igår ev en slump, plommonet var supergott och av någon anledning så gled kärnan också ner i den lilla magen..

Det är nog den som magen försöker bryta ner.......... men om man skall se något positivt på det hela så skiner ju i alla fall solen idag... hästen kan ju också vara så vacker och mysig.... kan man eftermontera in en braskamin i radhuset tror tyvärr inte och köpa en fake kamin det är ju inte samma sak men får väl vänta tills jag bygger huset på landet.

Höst hälsningar från mig till er!

Nu är det bekräftat

Publicerad 2010-09-16 14:34:45 i Allmänt,

Skärp er män! Ni är tjockare än kvinnorna

Drygt hälften av Sveriges män är överviktiga. Professor Mai-Lis Hellénius vid KI:s livsstilsmottagning menar att män ofta lurar sig själva att tro att de är sportiga. Res dig upp från stolen, bilen, tv-stolen, säger hon. Män är fetare och motionerar mindre än kvinnor. 52 procent av männen är överviktiga jämfört med 37 procent av kvinnorna. Män lämnar större plats på tallriken för kött, potatis och feta såser. Vi har blivit känsligare för kolhydrater genom att vi är så stillasittande, säger professor Mai-Lis Hellénius vid KI:s livsstilsmottagning.

Att man är fet..... självklart skall man tro allt man läser :-)

Det handlar om att man måste röra på sig, dagens samhälle är ett stillasittande samhälle i större utsträckning en tidigare, bilköer och mera tillgänglighet för att köpa och fixa andra saker.

Ut i skogen eller promenera mera är det som gäller, precis som jag gör, man mår tok bra av detta.

/Håra ord från en mjuk kille :-)

Nu börjar hösten!!!

Publicerad 2010-09-15 09:07:25 i Personligt,

Och det med besked... tok regn både igår och idag, tycker synd om dottern med alla kläder som skall åka på och och av ......

Men som man säger efter regn kommer det solsken och det hoppas att det också gör idag.
Till helgen stundar skärgården mer info kommer senare, ser fram imot denna helg.

Idag blir det mycket möten men det hör till dock blir det sent ikväll eftersom dottern skall till sin mamma idag men kommer imorgon igen så man behöver inte klämma sig iväg i dessa enorma bilköer idag hem!!!!

I morse tog det runt 1 timme till jobbet pga av olycka vid Helenelund så E4:an var tok still men man kan ju endel smitvägar som ibland kan vara senvägar men idag blev det genväg :-) lyckan ler mot mig :-)

Det är jobbigt att värna för miljön

Publicerad 2010-09-09 09:11:56 i Allmänt,

Skall det ta 45 min för att tanka gas till bilen för att man endast kan köra en åt gången när man tankar?
En annan sak är att det endast finns 12 st tankställen i hela Stockholm, suck

Men det känns skönt att värna om miljön i alla fall.

Här är i alla fall min gas bil, man åker tokskönt i den.

/Miljö Mannen

Lite båtbilder från i vår jätte trevliga resa i sommar

Publicerad 2010-09-07 16:18:17 i Båten,

Sitter och drömmer mig tillbaka till sommarens bravader på sjön och det trevliga sällskapet som har gästat min mitt fartyg! så här kommer lite bilder, håll till godo!

Äntligen träffade vi K och bestättning..... Observera att jag sitter på flyan och tittar ner på dem :-)

Dagen innan Trosa hittade vi denna toppen platsSävö krog där vi tog upp halva bryggan...hahaha vi skymde även skylten som satt på taknocken..

Framme i Trosa och dubbelparkeringen man har svårt att tro att det skiljer mer än 20 år mellan dessa båtar dock inte samma märke men ändå, man kan säga att Princess var långt före sin tid!

Det var allt för denna gång!

En toppen helg!

Publicerad 2010-09-06 09:35:57 i Allmänt,

Helgen har onekligen swichat iväg!
Det har varit kräftskiva, bortbjudna på middag, Sheerleader simning och lita annat smått och gott.

Så man känner sig lite seg.. kanske dags att lägga sig tidigare om kvällarna men det är svårt när man har det så bra :-)

Veckan som kommer är det mycket aktiviteter som är inplanerade och veckan kommer nog som helgen att bara säga swisch men det är väl det man säger att har man roligt så flyger tiden bara iväg!

Önskar alla en bra vecka!!!!

En helg att se fram imot

Publicerad 2010-09-03 10:57:00 i Allmänt,

Idag blir det mys kväll...... det skall verkligen bli skönt med helg!
I morgon börjar dottern på Cheerleader, hon ser verkligen fram imot detta för att sedan på kvällen be ge oss till en kräftskiva den 3:e i ordningen :-)

YES!!!!

Vintern närmar sig

Publicerad 2010-09-02 07:53:00 i Allmänt,

Det känns så i alla fall då det är lite kyligt på morgonen men än så länge går det att åka hoj.

I bland är det lite sjukt hur mycket 5 min kan göra om det är tok mycket köer eller inte, idag gick det tokbra att komma till jobbet. Hmm längtar inte till vintern och dessa köer, folk kan bannemig inte köra bil på vintern, är man osäker stanna då HEMMA.


Inför mera möjligheter för folk att jobba hemmifrån så vi som måste till jobbet kan få åka utan köer, eller får man flytta till Norrland. I går eller i förrgår så hade jag en genomsnittshastighet från jobbet hem på 45km/h är det miljövänligt? skulle inte tro det.

Det var dagens utlägg, man kanske skall börja med reflektioner varje jag :-)

ömse sol ömse vatten

Publicerad 2010-09-01 14:38:04 i Allmänt,

Men lunchen var underbar eller vad säger ni om dessa bilder, detta ligger ca 1 min från mitt kontor!


Avslutade lunchen med en promenad... Jsut nu regnar det ut, skojjigt hojväder NOT*!!!Här kommer en bild på sirapsbrödet jag gjorde förra helgen... mumma den var helt suveränt gott.

Funderar på att göra lite surdeg idag inför helgen då jag har fått en beställning på bröd till en kräftskiva, det är bara att bocka och tacka för att flera tycker om mitt bröd!

Om

Min profilbild

Matte

Ensamstående pappa med 3st underbara barn. Hojåkning, skärgården och andra aktiviteter.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela