Jag och mina barn på resande fot i livet

Regn , regn och åter regn!

Publicerad 2007-10-31 13:08:06 i Båten,

Regnet har onekligen vräkt ner de senaste dagarna och det fick jag uppleva idag!. Blev fast i en trafikolycka idag och blev sittande i köerna i ca 30-40 min 100 m från olycksplatsen då vägen blev totalavstängd.
Det blir väl så när man inte kör efter väglaget utan brakar på som vanligt!

I morgon är det en stor dag, min älskade Alexandra fyller 4 år... Grattis min lilla prinsessa!

Har även varit på båten och jobbat lite börjar få till styrhytten nu, började med stommen till britsen i styrhytten och den blev mycket lyckad, skall köpa formplyfa idag för att göra den klar! Bra jobbat Matte, hmm det är kanske inte jag som skall säga det men alla behöver vi en klapp på axeln och varför inte göra det på dig själv någon gång.
Soffa styrhytt 2Soffa styrhytt

Som synes så börjar även isoleringen hamna där den skall. All trä panel som man ser skall det sättas på teak plywood så stommen kommer man inte att se, så det kanske är lite svårt att se nu hur det kommer att bli.
Kommer nog också att göra sitsen uppfällbar så att man kan stuva undan lite saker så allt inte behöver ligga framme, skall nog även göra så att den blir sovbar brits och dessa kan man ju aldrig få för många av, även fast min familj inte är så stor just nu!

Har också bytt luft intagen till motorrummet också, sitter nu isolering på insidan och ett fläktsystem är också på g som gör att diesel lukten vädras utifrån båten så kanske man kan hålla båten luktfri :-D
Styrhytt liuft inttag före
Efter rivningen av den gamla rutna panelen!
Styrhytt luft inttag efter
Ny panel på plats dock inte riktig klar vi den tagna bilden men i verkligheten är den nu klar, sitter även isolering på insidan och runt om.

Det är kul att se att det är flera som läser min lilla blogg och det gör att man skriver mera, tack för det alla!

Matte vid den bärbara datorn!

Så det var den helgen :-(

Publicerad 2007-10-28 17:02:29 i Personligt,

Det var den helgen med buller och bong!
Tyvärr så får jag inte igång synken med mobilen så jag kan lägga in lite bilder, få se om jag har tid på jobbet i morgon.

Kalle och en kompis har varit här i helgen, Adam var hos farmor och lilla Alexandra var här också!.
Kalle och Niklas som han heter har verkligen varit aktiva i helgen, dom har cyklat hur mycket som helst fast dom har latat sig lite också, det skall man göra när det är helg, hmmm kanske jag också skall göra.

I morgon så lämnar jag Alexandra till dagis och sedan så kommer jag att träffa henne på torsdag då hon fyller 4 år... JIPPI.
Lämnar också Kalle och Niklas till deras mamma då dom har höst lov kommande vecka.
Veckan som kommer så kommer jag nog att tillbringa mycket tid vid båten och det gäller helgen också, det finns inte så mycket annat att göra när man är själv, usch veckorna går så fort när jag har mina barn och så långsamt när jag inte har dom.

Ja det är bättre att leva så här istället.....

Hoppas ni andra har haft en bra helg för jag har haft en kalas helg med mina barn.

Kram
Matte vid köksbordet

Fredag kväll

Publicerad 2007-10-26 22:06:46 i Allmänt,

Äntligen fredag!
Ussch vad veckorna går fort i alla fall när jag har mina barn runt mig.
Har lite dåligt samvete har ju inte lagt upp bilderna på Tysklands resan ännu samt en hel del bilder på båten.... Har ju kommit en bra bit på inredningen.

I morgon är det min första städdag på området i vårt nya hus, får se hur det blir men det blir nog roligt, man har ju inte svårt att umgås med folk och det är ju bra!

Nää tråkig är man men nu bär det av till sängen och kl är ju endast 22:10 men åldern börjar ta ut sin rätt ;-)

Ha en trevlig helg alla ni i cyberrymden

/Matte vid spakarna

Livet går vidare

Publicerad 2007-10-17 09:30:00 i Allmänt,

Är och jobbar i Tyskland, trodde inte att jag riktigt skulle tycka om detta land. Man har ju tyvärr lite fördomar och i min tanke så är Tyskland grått ,trist, färglöst och mycket betong.

Men inte där jag är... underbart kuperat med gudomliga mc vägar. Vore det inte för mina barn och några andra personer som betyder mycket för mig skulle jag ta mitt pick och pack och dra, bara skaffa sig ett nytt liv strunta i de förgångna som man ibland kan ha starka åsikter om.. nog om det!

Jag bor på ett mycket trevligt hotell som heter någon liknande "blaue ecker" eller hur det nu stavas!
Underbart vackert mitt i byn Adenau väldigt pittoreskt liten by, var igår och åt på en asiatisk resturan och drack vin till maten, vinet var väl inte så välldans gott men det gick ner.
Sist jag var här så hade jag ett rum som var vänd mot en kyra som klonande en gång i timmen, kändes som om man hade klockan som sängpartner. När jag beställde rum denna gång så sa jag att jag gärna ville ha ett rum åt andra håller, döm till min förvåning så kände hon igen mig som tog imot samtalet, måste ha gjort ett bra intryck förra gången jag var här, så hon löste detta med rummet utan problem.

DET LÖNAR SIG ATT MAN ÄR TREVLIG MOT ANDRA!, annars kan man efter ett tag få tillbaka det med hull och hår.

Hyrbilen som jag har är en sprillans ny Audi A3 1.6, det är den slöaste bilen jag någonsin har kört, längtar efter min bil.....

Få se om jag skall ta mig till Nuburring (stavs inte så, jag vet!!) banan idag för att kanske se några tokstollar köra, fick höra att Mikael Persbrant som jag träffade här på min förra visit kraschade sin Porsche, synd att han har väl pengar för att köpa några nya.

Ha de´
Matte

Wow vilken bil :-D

Publicerad 2007-10-04 14:52:32 i Allmänt,

Då var det dags att introducera en ny familjemedlem.
I lördags så var jag och min lilla prinsessa och tittade på en ny bil till oss, resan dit tog ca 3.5 tim, suck men det var det värt och vi åkte dit med mammas lilla gokart!
Mammas Bil
Väder var typ ett riktigt bil väder, moln och regn om vart annat!.
Väl framme så var det dags att dyka på bilen som jag var intresserad av och den var finare än förväntan :-D och det var en glad överraskning, bedöm själva!
Volvo S60 D5 -04 framifrån
Volvo S60 D5 -04 Bakifrån
Ja men visst det blev en Volvo av model S60 D5 i mycket, mycket bra skick!
Så efter ett en liten diskussions så var bilen vår. I tisdags åkte jag tåg och hämtade bilen, ååå den är verkligen en dröm att köra... Visst Volvo är dyra men det finns en anledning varför, så lätt kom man över den gamla Bettan.

Vad är det annars som har hänt.... har arbetat en del på båten igen och det känns skönt att jobba vidare med den.
Fick reda på igår av grannen som är ansvarig över kanalen att det var han som bestämmer vilka båtar som får ligga kvar i kanalen över vintern :-D. Han sa direkt att det var inga problem... jippi där sparade man in någon tusen lapp, ååå vad det är bra med grannar!!!

Tjoo hopp alle sammans!

Om

Min profilbild

Matte

Ensamstående pappa med 3st underbara barn. Hojåkning, skärgården och andra aktiviteter.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela