Jag och mina barn på resande fot i livet

Malaysia Dag 7:

Publicerad 2009-04-24 04:23:13 i Utflykt,

23/4 08:00 Taxi igen, mopederna kör som galning över allt ett under att dem klarar sig. Låt lunch på en Indisk restaurang idag där man åt med händerna på bananblad som underlägg. Halkan i näsan försvann lite då vissa av dessa maträtter verkligen brann till i munnen. Idag var jag tvungen att bjuda på lunch kände jag eftersom jag har blivit bjuden varje dag. 5 personer till kostnad av 170:- inte alls dyrt i svenska mått. Ikväll blir det lugnt, dem frågade om jag ville spela badminton men eftersom frosthalkan inte vill ge med sig så är det dumt, det blir att slappa på hotellet i stället.
Planerna för helgen blir nog följande. Ut och äta med sam och hans familj tror jag på fredag. Lördag åker jag till Pangkor med egen hyrd bil med Peter och Rickard som kommer att stanna där till på söndag men jag kommer att åka till KL (Kula Lumpur) på lördagskvällen för att sedan sova där till på söndag. Söndag blir en utflyktsdag i KL.
Som det ser ut nu så kommer jag att leverera bilderna till bloggen när jag kommer hem eftersom det är så segt.
Somnade 22:30

Malaysia Dag 6:

Publicerad 2009-04-23 10:09:21 i Utflykt,

22/4 08:00: Iväg med taxi till Sams jobb igen och en ny restaurang för lunch och den hette 1919 och var en blandning av kinesisk och japansk restaurang, även denna var mycket god. Taxi hem till hotellet 18:10. Åkte ut med Hirssan på kvällen och gick på den lokala marknaden med massa små stånd som innehöll mat och prylar. Blev bjuden på middagen även denna dag på Marian?!? (Malaysias westen food) och åt någon mix tallrik med kött, korv, skinka m.m. också denna måltid mycket bra. Ringde hem till lilla Sverige och det var kul att prata med nära och kära. Somnade ca 02:00

Malaysia Dag 5:

Publicerad 2009-04-23 10:08:20 i Utflykt,

21/4 08:30: Första dagen med Sam på hans jobb, alla är supersnälla här och jag börjar känna av den lokala frosthalkan i vänstra näsborren, typiskt alla ac anläggningar. Hotellet var okey, tycket det var lite varmt på natten och jag hittade inte någon knapp för ac:en (men fick förklarat av en anställd här hur man gör dagen efter) Frukosten var faktiskt sämsta hitintills även som ni alla vet att jag är kravlös. Några mackor blev det med mjölk och endast med sylt på. Lunch intogs på något inhemskt hak som serverade nudlar och andra saker i i en stor röra, mycket gott till en kostnad för alla 3 inkl dricka 24:- snacka om dyrt.. Men det är så att medellönen ligger på 1600:- myr/månad och är ca 3200:- så därför blir allt annat också billigt. Blev bjuden på mat av 2 svenskar och en från Malaysia på kvällen på en kinesiskt restaurang med massa smårätter = mumma, efter maten så bara det av till Parad som är ett jättestort köpcentrum där dem köpte lite saker till deras lya och jag inhandlande en kvarting vodka för 24:- och en Cola för en liten grogg på kvällen. Somnade 02:00

Malaysia Dag 4:

Publicerad 2009-04-23 10:05:58 i Utflykt,

20/4 07:00 upp för att ta en snorkel tur innan båten skulle gå kl 09:00. Väl i vattnet så vad är det första man får se jo en HAJ... wow men okey den var på lite avstånd, efter ett tag så var det dags att simma hemåt och ät frukost.... En HAJ till bara 5 meter från mig, Collers!!!!.

Annars så var det som dykningen = som att simma i ett akvarium såååå underbart.

11:30 framme och bilturen startade för att åka till Ipoh men genom Cameron Highland, vilket landskap med jättehöga kalkberg. Tyvärr är det storavverkning av urskogen men det verkar som om dem återplanterar igen, dock inte med träd utan palmer. Vi besökte också teplantage och andra odlingar vilken syn alltså. Sam tog oss upp ett enormt stort berg också med en bilväg som knappt räckte till åt oss och denna väg var dubbelriktig, lyckligtvis möte vi ingen bil.
Kort kommer senare. Somnade 00:30

Sammanställning av vistelsen på Redan Lang Island Malaysia18-19/4

Publicerad 2009-04-23 10:05:01 i Utflykt,

17/4: Allt gick bra och jag var vid hotellet i Terengganu som om jag hade läst min e-post bättre så hade jag vetat vilket hotell jag skulle till, men som sagt var en bra sås reder sig själv.

Passade på att fråga taxikillen hur långt det är till båten jag skulle med kl 10:00 runt en 10 min bilresa eller 20-30 min gång, nice.....Vid ankomsten var jag sugen på en öl men inte då, dom är ju muslimer och då dricker man inte alkohol


18/4 07:00: Tidig morgon med en långpromenad på stranden då jag hade hur mycket tid som helst (vad jag trodde i alla fall), kolla vilken soluppgång man promenerade i.....

09:15: frukost och utcheckning från hotellet och taxi på "G", när det hade gått 20 min i taxiresan och klockan började närma sig 09:45 började fundera om vad killen i taxin i går sa att gå till färjan? Nu åkte vi precis flygplatsen igen... båten går om 15 min och då fick jag precis ett mess "where are you" wow panik ringde killen och sa att jag vet inte hur långtid vi har kvar och vart vi är så han fick prata med taxi killen. Puh frid och fröjd men när kl började nära sig 09:55 så kom ytterliggare ett mess " where are you the boat is leaving" nu blev det lite jobbigt tänkte jag och frågade hur lång det var kvar och killen lyckade efter ett tag klämma fram 20-25 min...... WHAT!!!! Messade tillbaka och sa håll båten vi är strax där...... Väl framme så stod där bara en fiskebåten med sopor på som kanske hade legat där i 3 veckor, luktade apa men också en massa folk, puhh båten hade inte ens kommit, vad båten går?!?!?! Fick vänta 20 min för att åka med liten båt till den stora båten eftersom det var ebb.

12:00 väl framme och möts av Sam och gick genast till buffen och åt, var riktigt gott.

14:00 Första dykningen och allt gick mycket bra även fast det var 2 år sedan jag dyk senast, faktiskt gick det mycket bra...45 minuter undervatten med 70 bar kvar i tanken = god marginal, vatten 28, luften 35.

Promenad på kvällen och tog några öl för att sedan återvända till kvällsbuffen. Efter middagen så satt vi på stranden och pratade, lite whiskey blev det förstås, ca 38 grader i luften.

19/4 09:30 jahapp 3 dyk idag och jag lovar er vilka dyk, det var skillnad mot mälarens vatten.

Tyvärr sa undervattens kameran "blubb blubb" så vi får se om det blev några bilder, några han jag ta i alla fall. På kvällen efter middagen blev det lite vin öl och whiskey vid biljardbordet och gissa vem som van :-D japp rätt tävlingsmänniskan matte.

Dag 4: i Malaysia

Publicerad 2009-04-20 17:52:23 i Utflykt,

Och idag blir det bara en kortis eftersom jag får betala för att surfa på hotellet.
Men i morgon blir det en uppdatering med bilder och allt om förbindelsen håller, än så länge har det varit såååååå underbart och jag skall berätta om helgens dykning och berätta vad jag så... men vänta tålmodigt så kommer det...
10 min kvar av surftiden..

Kram från en brun Mats

Resedagboken har nu börjat!

Publicerad 2009-04-17 13:32:24 i Utflykt,

16/4-09 kl 1915 Ankomst till Amsterdam, fick hjälpa en äldre dam som var tafatt och var lite förvirrad, nämde jag att hon var svensk ;-), det var inga problem då jag skulle till gate e22 och hon till F09. Visade henne vägen och begav mig till min gate trodde jag, jag gick fel och hamnade på gate C22 hahahahaha hmm ännu en förvirrad svensk. Väl framme så var det dags för rönken av min väska och vad hittade dem då jo en skiftnyckel i väskan som jag också upptäkte på Arlanda men dem visste ju vad det var men inte Holländarna så dem snodde den.

17/4-09 kl 15:20 (9:20 svensk tid) Ankomst till Kuala Lumpur, wow vilken värme 35 grader i skuggan now we talking!. Resan gick bra, man kunde se film och spela så det blev 2 filmer och sömn, som sagt var man har ju god tid på sig eftersom mitt nästa plan går kl 20:05 från terminal LCCT och jag hade ju ändå förbetalt sky bussen så det var ju inga problem, jo tjena...... Efter att jag hade hämtat mina väskor och begav mig på muggen för att tvätta av mig, vad hade hämnt jo locket på schampo flaskan hade öppnats och hela min nesesär (eller hur det stavas) var full, så det var bara att tvätta av allt och slänga den. Det visade sig att terminalen låg ganska långt bort och jag hade tydligen betalat skybusen från city till terminalen ?!?!?! så det var bara att betala, ca 8 kr.
Har nu ätit en gorme middag på MC :-) den var också dyr en company kostade 25:-. Det lilla frågetecknet som finns kvar är att jag inte har hört något från Sam som sa att han skulle boka ett hotel till mig i Terengganu, men va f....n det löser sig annars så fixar jag det själv, måste också kolla vart förjan går någonstand till Ön som vi skall tillbringa 4 dgr och dyka, tydligen så är det "all inclusive" det bådar gött.

Nää måste går lite har lite "träsmak" i rumpan efter resen. Det var allt för idag, får se när det blir nästa gång..

Sista timen innan flygresan till Malaysia

Publicerad 2009-04-16 15:59:29 i Utflykt,

Sitter på arlanda och väntar på flyget som går 17:20 till Malaysia, har också avnjutit en öl, det är jag värd.
Nu ser jag fram imot en trevlig vistelse i Malaysia.
Första helgen kommer att bestå av dykning på en ö utanför som jag inte kommer ihåg namnet på men jag lovar att bilder kommer.
Tisdag till fredag kommer att bestå av att jobba men det rör mig inte i ryggen då jag är en "arbetsnarkoman", kommer självklart att sakna min familj, men jag känner att jag behöver detta.
Resplanen ser följande ut.
Arlanda - Amsterdam. Amsterdam - Kulalumur. Kulalumpur och tenegnau för att åka båt lördag morgon.

/to be continued.

Surdegsbröd

Publicerad 2009-04-08 11:18:46 i Allmänt,

Var jag tvungen att prova och det blev riktigt riktigt gott, tog ett tag att göra bara, men det var det värt.

Limporna efter den 3:e jästningen och är nu klara för ugnen...

Klara!!! och självklart var man tvungen att smaka på det färska brödet, yummi!!!

SOS kryssning

Publicerad 2009-04-08 11:13:31 i Utflykt,

Jag och kompisen var på en SOS kryssning till Åbo, SOS menas med de organisationer som tillhör SOS så som brand, polis, akutsjukvård osv, det var jätte trevligt.

En lung dag vid Mariehamn ;-)

Längtar till sommaren så man kan bada och åka mera båt...............
Det var allt, over and out!

Om

Min profilbild

Matte

Ensamstående pappa med 3st underbara barn. Hojåkning, skärgården och andra aktiviteter.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela